Най-често срещаната фраза при прекратяване на една връзка, е: Съжалявам,

...
 
 
 
 
Най-често срещаната фраза при прекратяване на една връзка, е: Съжалявам,
Коментари Харесай

Етапи на развитие на връзката

 

 

 

 

Най-често срещаната фраза при преустановяване на една връзка, е: „ Съжалявам, само че се оказа се, че нямаме място дружно “. Това осъзнаване настава, макар обстоятелството, че всички към тази двойка са считали техните връзки за повече от съвършени.

Етапи на развиване на връзката (5 основни).

След дълготраен труд (40 години) на психически разбори, психологът Джед Даймънд стигнал до заключението, че множеството хора намират същинската си обич. Проблемите възниквали, когато сътрудниците някак си не успявали, да преминат през всичките 5 стадия на развиване дружно. Поради тази съществена причина, доста постоянно, без да положат старания, се отказвали от взаимното си съжителстване.

Най-често раздялата ставала факт при третия стадий на развиване, т.е. без да се борят за взаимната им обич. Защо се случва това?

Етап 1 на развиване – пеперудите в стомаха (влюбването).

Нова обич, възприятие за естетика, идеализиране на колегата и розови очила. Не спирате да вярвате във взаимното ви бъдеще, обич, която в никакъв случай не умира, безпределно благополучие, път от цветя и рози.

Етап 2 на връзката – към този момент сте публична двойка.

Любовта става все по-силна. Първите целувки по сред ви са факт – толкоз сладки, медени, топли и сочни устни. Правили сте обич, прекарвали сте нощи дружно и сте се срещнали с приятелите си. Правилно! Защото вие двамата, към този момент сте едно!

 стадии на развиване на връзката

Етап 3 на развиване – интервалът на разочарованието от разликите по сред ви.

Несъмнено идва моментът, в който стартирате да осъзнавате, че всичко не е по този начин, както сте мечтали. Не е по този начин розово, както в първи стадий. Започвате да осъзнавате, че в някои области сътрудникът ви е изцяло друг от вас, повече в сравнение с сте мислили или очаквали. Мислите, че някак необяснимо и необичайно държанието на сродната ви душа внезапно се е трансформирало.

Ето за какво, този стадий 3 на развиване, е толкоз сериозен. Може да почувствате, че грешките колегата са неприемливи за вас и че не желаете и да чувате за тази връзка. Запомнете, че единствено и само от вас зависи, дали ще намерите общ път или всеки ще тръгне по собствен личен.

Етап 4 на развиване – времето на същинската обич.

Стигнали сте до стадий 4 на развитие… Заслужавате същински поздравления! Почти е несъмнено, че сте разкрили индивидът, с който постоянно ще бъдете дружно. Много е значимо и двамата да осъзнаете и да приемете, че всеки човек има своите положителни и неприятни страни. Не търсете и не се фокусирайте съзнателно върху минусите. Идеалът не е без дефекти.

Колкото и недопустимо да ви се коства, само че идеалният човек е оня, който не е идеален. Недостатъци в характера, които сътрудникът може да почита, само че и с които може да се оправи.

Етап 5 на връзката – прекосяване към взаимен живот.

Сега, когато дребните борби са зад вас, вие сте в дълбока и трайна връзка по сред ви. От този миг нататък в никакъв случай няма да бъдете единствено аз или ти. Заедно ще хванете писалката и ще пишете идващите страници в книгата на живота. Познавате се чудесно и никой не може да заплаши любовта ви. Успяхте да стигнете до края на пътя, преминавайки през всички стадии и техните капани.

Вие сте основани един за различен! Обичайте се! Бъдете щастливи дружно!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР